17 Mayıs 2009 Pazar

Bin liralık tatil 600 liraya düştü

Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan indirim kampanyası tatili ucuzlattı.




Geceliği 50 liradan 1 hafta tatile bin 50 lira veren 3 kişilik bir aile, kampanya ile fiyatı 630 liraya düşürdü.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) ile birlikte başlattığı 'Tatil Herkesin Hakkı' kampanyası, tüketicilere büyük avantajlar sağlıyor. 4 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında kampanyaya katılanlara yüzde 35-40 indirim yapılıyor. THY ve Anadolujet uçuşlarında yüzde 10-20 indirim uygulanıyor. Kampanyanın açıklanmasıyla birlikte yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ayrıca otellerin ve acentaların kendi promosyonları ile tatili ucuza getiriyor. Sadece yüzde 40'lık kampanya indirimi bile tatil masrafını yarıya düşüyor.
ÖRNEK 1: Geceliği 50 lira olan bir otelde 3 kişilik ailenin 1 haftalık tatili kampanya öncesinde 1050 liraya geliyordu. Bu aile kampanya kapsamında rezervasyon yaptırdığında otele sadece 630 lira ödeyecek. 420 lira ailenin cebinde kalacak.
ÖRNEK 2: 2 kişilik bir aile geceliği 100 lira olan bir otelde 1 hafta konaklamak isterse normal fiyatlarla bin 400 lira ödemesi gerekecek. Bu ailenin erken rezervasyonla ödeyeceği rakam 840 liraya düşecek. İsterse tatilini uzatabilecek...
İşte, sunulan avantajlar...İşbirliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini 3 aya kadar öteleme ve 12 taksit imkanı...
Kampanyaya katılacak olan seyahat acenteleri ve tur operatörleri, TÜRSAB'ın internet sitesinde yayınlanacak...
Ayrıca kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması...
'Devamı gelecek'Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, 'Tatil Herkesin Hakkı' kampanyasına gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu belirterek, bu kampanyanın gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi. "Kampanya ile erken rezervasyonu öne çıkarmayı amaçlıyoruz, yerli turiste erken rezervasyonu hatırlatıyoruz" diyen Barut, şunları kaydetti: "Bugüne kadar hep 'yabancı turist ucuz, biz pahalı tatil yapıyoruz' deniliyordu. Zamanında rezervasyon yapıldığında herkes, yerli-yabancı uygun şartlardan tatil yapabilir. Tatil Herkesin Hakkı kampanyasında biz erken rezervasyonu öne çıkarmayı amaçlıyoruz. Asıl hedef tatil bilincini artırmak..."
Erken davranana yüzde 30 indirimİremtur, 31 Mayıs'a kadar sürecek 4'üncü dilim erken rezervasyonunda yüzde 25 ila yüzde 30 arasında indirim fırsatı sunuyor. Bu yıl erken rezervasyon kampanyasına hedeflerinin üzerinde talep aldıklarını belirten İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay, "Kampanyanın ilk 3 diliminde de, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25 artış gerçekleşti. Erken rezervasyonda dilimler uygulanıyor ve erken davrananlar daha fazla indirim alabiliyor. Çünkü, sezona yaklaşıldıkça, indirim oranları da azalıyor" diye konuştu.
Kış tatili bedava...Yaz tatili için seçimini Bodrum Torba'daki La Boutique Alkoçlar'dan yana kullananları 'erken rezervasyon fırsatı' bekliyor. 30 Mayıs'a kadar yapılan sezon rezervasyonları ve Haziran boyunca gerçekleştirilen tüm konaklamalar Alkoçlar Uludağ otellerinde yapılacak kış tatilinin kapılarını aralıyor. 'Erken rezervasyon fırsatını' yakalayan herkes, La Boutique Alkoçlar'da kaldığı gün sayısı kadar Alkoçlar Uludağ otellerinde kışın konaklayacak.

HABER 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder